Iš ko susideda sveika gyvensena?

Iš ko susideda sveika gyvensena?

Jei norime ilgo bei džiaugsmingo gyvenimo, tai bus svarbūs įvairūs aspektai. Tačiau nesunku nuspėti, kad vienas svarbiausių yra sveika gyvensena – jei gyvensime sveikai, tai ir gyvenimo kokybė bus ypač aukšta. Tačiau tuo pat metu svarbu pastebėti, kad sveika gyvensena yra labai plati tema, kurią būtų galima kalbėti valandų valandas. Na, o vienas svarbiausių dalykų, kurį reikia žinoti, tai – iš, ko susideda sveika gyvensena? Tad, kaip atrodo sveika gyvensena, nuo ko pradėti?

Maitinkitės tinkamai

Vienas svarbiausių dalykų, nuo kurio priklausys, kaip jausimės ir, kokia bus mūsų sveikatos būklė yra mityba. Tad maitinkitės tinkamai jei jums aktuali sveika gyvensena. Na, o, kaip atrodo sveika mityba? Tai reiškia, kad jūs kasdien turite gauti reikiamą kiekį maistinių medžiagų. Jei to nepavyksta užtikrinti, būtina vartoti ir maisto papildus. Taip pat svarbu akcentuoti, kad reikia vartoti kuo mažiau perdirbtų maisto produktų, riebaus bei kepto maisto, cukraus; esant vyresnio amžiaus, reikėtų vartoti kuo daugiau augalinės kilmės gaminių. 

Kasdien išlikite fiziškai aktyvūs

Jei norite gyventi sveikai, tai kasdien būkite fiziškai aktyvūs. Bent vieną valandą per dieną, skirkite fizinei veiklai. Tai gali būti sporto pratimai, kuriuos atliksite salėje ar namuose, vaikščiojimas, bėgimas, ėjimas, ėjimas šiaurietiškomis lazdomis ir t.t. Fizinės veiklos metu bus skatinama kraujo apytaka, stiprinami įvairūs kūno raumenys, palaikomas normalus svoris  ir t.t. Tai leis užkirsti kelią daugeliui ligų. 

Gebėjimas valdyti stresą

Streso visiškai išvengti nepavyks, tačiau, jei gebėsime jį valdyti, jausimės kur kas geriau. Taigi dar vienas dalykas, ją turėtumėte daryti, jei jūsų tikslas yra gyventi sveikiau, tai – išmokti valdyti stresą. Šiandien jau galite rinktis įvairias streso valdymo metodikas, kurių metu įgysite vertingų žinių bei įgūdžių, kaip išlikti atspariems stresui bei rasti geriausius sprendimus, esant konfliktinėms situacijoms. 

Kaip matyti, sveika gyvensena susideda iš įvairių elementų ir, jei norisi pradėti gyventi sveikiau, tai turėtumėte maitintis subalansuotai, būti fiziškai aktyvūs, o taip pat – išmokti suvaldyti stresą. Taip pat turėtumėte užsukti https://mamaiirvaikui.lt/category/mamos-sveikata/, rasite dar daugiau naudingos informacijos. 

Scroll to Top