Ar maisto papildai gali atstoti daržoves?

Ar maisto papildai gali atstoti daržoves?

Apie daržoves būtų galima kalbėti valandų valandas – aptarti įvairias jų rūšis bei veisles;  atsakinėti į klausimus, kaip savo spalva, skoniu, aromatu vienos veislės daržovės skiriasi nuo kitų; dalintis gardžių patiekalų, kuriuos galima pagaminti iš daržovių, receptais ir t.t. Dar vienas dalykas, kurį taip pat ypač svarbu aptarti kalbant apie daržoves, yra jų maistinė sudėtis. Kaip žinia, kiekvienoje daržovėje galime rasti įvairių vitaminų, mikro elementų, ląstelienos, antioksidantų. Ir būtent šie elementai yra tai, dėl ko sakome, kad daržovės – vienas sveikiausių dalykų, kokį tik galite suvalgyti. Tačiau vistik labai dažnai vis tiek yra užduodamas klausimas – ar maisto papildai gali atstoti daržoves, ar visgi, norint aprūpinti savo organizmą svarbiais vitaminais bei mineralais, yra būtina vartoti įvairių rūšių daržoves? Taigi, ką apie tai sako specialistai?

Specialistai pažymi, kad kokybiški bei tinkamai parinkti maisto papildai iš tiesų gali mus aprūpinti  reikiamais vitaminais bei mineralais, tačiau tuo pat metu primena, kad visgi daržovių vitaminai yra visiškai natūralūs ir gali būti kur kas geriau įsisavinami. Kita vertus, nereikia pamiršti ir fakto, kad kai kurios daržovės tam tikrų vitaminų turi ypač mažai, ir, jei norėtume surinkti reikiamą jų kiekį, turėtumėte suvalgyti ypač daug, kartais netgi neįmanomus kiekius. Taigi, tokiu atveju, kur kas paprasčiau tampa vartoti maisto papildus.

Apibendrinant atsakymą į klausimą, ar maisto papildai gali atstoti daržoves, verta pastebėti, kad  visgi daržovių vitaminai yra visiškai natūralus ir geriau įsisavinamas pasirinkimas. Na, o, papildus reikėtų vartoti tuomet, jei iš maisto, nepavyksta surinkti reikiamo vitaminų kiekio. Tad vartokite kuo daugiau ir kuo įvairesnių daržovių, tačiau tuo atveju, jei pastebite, jog visgi nepavyksta surinkti reikiamų medžiagų, rinkitės maisto papildus. Daugiau informacijos apie daržovių bei vaisių naudą rasite https://darzininkyste.lt/category/vaisiai/

Scroll to Top