Čili pipirų nauda mūsų sveikatai

Jei mėgstate aštrų maistą, yra didelė tikimybė, kad bent kartą gyvenime susidūrėte su čili pipirais. Šią aštrią daržovę lengva užauginti, jos gausu visame pasaulyje – nuo ​​sėklų iki pilnavidurio čili pipiro. Čili yra ypač populiarūs Meksikos ir Azijos virtuvėje, tačiau juos galima dėti į beveik bet kokį maistą, kad suteiktų skonio ir aštrumo.

Nauda sveikatai

Čili pipirai ir čili milteliai dažnai naudojami maistui pagardinti. Tačiau už šios daržovės aštraus skonio slypi daugybė naudos sveikatai, apie kurią turėtumėte žinoti. Štai tik keletas privalumų, kuriais galite mėgautis:

Sutrumpinkite ligos trukmę

Tyrimai rodo, kad nors vitaminas C negali visiškai apsaugoti nuo peršalimo, vartojant daugiau vitamino C sergant, gali sutrumpėti ligos trukmė. Čili turi dar daugiau vitamino C nei apelsinai.

Užkirsti kelią širdies ligoms

Tiesą sakant, kalbant apie širdies ligų prevenciją, aštrus maistas gali būti būtent tai, ko reikia jūsų organizmui. Tyrimai rodo, kad aitriosiose paprikose esantis kapsaicinas gali sumažinti uždegimą ir sumažinti širdies ligų tikimybę.

Skatinti svorio metimą

Tyrimai rodo, kad čili pipiruose esantis kapsaicinas gali sumažinti apetitą. Kiti tyrimai rodo, kad čili pipirai gali pagreitinti medžiagų apykaitą ir padėti sudeginti suvalgytas kalorijas. Nors čili pipirų valgymas gali reikšmingai nepakeisti jūsų svorio, vartojant juos kartu su gydytojo patvirtintu svorio metimo planu, rezultatai gali būti matomi greičiau.

Mityba

Čili pipirai yra ne tik vertingas prieskonis, bet ir gausus maistinių medžiagų. Pagrindinės maistinės medžiagos, kurias rasite čili pipiruose ir čili milteliuose:

  • Vitaminas A
  • Geležis
  • Maistinė lasteliena

Kaip vartoti čili pipirus?

Vienas svarbiausių dalykų, susijusių su čili pipirais, yra tai, kaip lengva yra juos įtraukti į savo mitybą. Nereikia mėgti aštraus maisto, kad pradėtumėte dėti čili į valgomą maistą. Laikui bėgant, jūs netgi labiau toleruosite čili pipirų teikiamą aštrumą. Kokybiškų čili prieskonių ir kitų gardumynų galite įsigyti specializuotoje meksikietiško maisto el. parduotuvėje. Daugiau informacijos galite rasti čia.

Kai kurios idėjos, kaip pridėti čili pipirų prie jau mėgstamų maisto produktų:

  • Supjaustytus čili pipirus dedame ant mėsainio;
  • Neapdorotų čili pipirų pridėjimas į sumuštinį;
  • Aštrios chile con carne gaminimas su virtais čili pipirais;
  • Į salotas įmaišome čili pipirų žiedelius.

Čili milteliai žymiai padidina čili naudojimo būdų skaičių. Čili milteliai gali būti:

  • Naudojami mėsai pagardinti;
  • Supilami į makaronų padažą;
  • Virti su malta mėsa tacos ar fajitas;
  • Pabarstykite ant daržovių, kad suteiktų joms aštrumo.