Kuo pasižymi kokybiškas maistas šunims?

Neabejotinai kiekvienas savo keturkojui linkime geriausio. Tai ypač aktualu kalbant apie maistą šunims. O štai pastarojo pasirinkimas rinkoje neįtikėtinas! Konservai, skanėstai, sausas maistas šunims, holistinis, veterinarinis ir t. t. Taigi kaip atrasti geriausią, į ką atsižvelgti ir kokiomis savybėmis pasižymi kokybiškas maistas šunims?

Pagrindinis ingredientas – mėsa

Šunys mėsėdžiai, šis produktas reikalingas jų augimui, energijai ir daugeliui organizmo funkcijų, todėl natūralu, kad ėdalo šunims sudėtyje pirmiausia turite atkreipti dėmesį į mėsą. Pastaroji turi sudaryti didžiausią dalį maisto. Jei nėra nurodyta sudedamųjų dalių procentinės išraiškos, turėtumėte žinoti, jog etiketėje ingredientai visuomet išvardijami mažėjančia tvarka. Taigi, mėsa turėtų būti įrašyta pirmuoju numeriu.

Kartais galite paįvairinti racioną ir vietoj mėsos rinktis ėdalą su žuvimi. Tai irgi bus kokybiškas produktas. Žuvis – labai gera alternatyva mėsai, ypač tada, jei svarbus suvartojamų kalorijų kiekis. Kodėl? Žuvis suteikia daug baltymų, tačiau yra kur kas mažiau kaloringa, palyginti su mėsa.

Vertingos papildomos sudedamosios dalys

Kaip minėjome, mėsa yra kertinis produktas, tačiau šunų ėdalas dažnai turi ir papildomų ingredientų, pavyzdžiui, grūdinių kultūrų, daržovių, uogų, vaisių. Jei jie neviršija mėsos normos, tai tikrai yra sveikintini ir keturkojui suteiks nemažai vertingų vitaminų bei mineralų.

Visgi verta atkreipti dėmesį į grūdus – ne visi šunys juos gerai virškina, todėl jei Jūsų šuo turi virškinimo problemų, grūdų ėdalo sudėtyje reikėtų vengti.

Vertingos medžiagos

Kokybiškas bus tas šunų ėdalas, kuris augintinio organizmą papildys pluoštu vertingų medžiagų – jo augimui, vystymuisi, kailio išvaizdai, energingumui, gerai savijautai reikalingų vitaminų bei mineralų. Šunims labai svarbios ir omega 3 bei omega 6 riebalų rūgštys, todėl atkreipkite dėmesį, ar etiketėje jos yra įrašytos.

Be minėtų riebalų rūgščių, maistas šunims turi turėti ir baltymų, ir riebalų, ir angliavandenių.

Šunų maisto klasės

Rinkdamiesi ėdalą šuniui tikrai pastebėsite, jog jis skirstomas į klases. Jei domina aukščiausios kokybės maistas, rinkitės Super premium klasės ėdalą, kuris Jūsų keturkojį aprūpins visomis reikalingomis medžiagomis. Šiam maistui naudojami tik aukštos kokybės produktai. Geras pasirinkimas bus ir kiek pigesnis Premium klasės maistas šuniui.

Scroll to Top