Kaip palepinti save po sunkios savaitės darbe? Žinoma, geriausia dovana sau yra sveikatos palaikymas masažo pagalba

Daugumai žmonių nereikia pasakoti, kokia yra masažo paskirtis ir kam jis reikalingas, nes žmonės Lietuvoje juos jau yra pamėgę. Viso kūno masažas yra idealus būdas pagerinti sveikatą. Šiuo laikotarpiu galite ne tik mėgautis tiesioginiu gydomuoju poveikiu, bet ir atpalaiduoti savo protą ir kūną. Būtent ši ramybė leidžia išnaudoti maksimalią naudą iš kiekvienos treniruotės ir masažo. Taigi, šiandien mes jums pasakysime ir pristatysime geriausias kūno masažo rūšis: atpalaiduojantį, klasikinį bei sportinį. Skaitykite toliau ir sužinosite, kokią naudą galite gauti iš tam tikro pasirinkto masažo. Jei norite pasilepinti masažu ar nustebinti artimą masažai Vilniuje yra geriausias pasirinkimas.

Masažas, kuris atpalaiduos visą kūną ir leis pailsėti po sunkios savaitės darbe

Jei pavargote ir sunkiai dirbate, tikrai nusipelnėte save palepinti. Žinoma, o geriausiai pasilepinti išeina masažo pagalba. Šio masažo poveikį ir tikslą galima pamatyti vien iš šio masažo pavadinimo. Šis masažas, tinkantis visiems, turi giliai atpalaiduojantį pobūdį: jis ramina centrinę nervų sistemą, atpalaiduoja raumenis, mažina dirglumą ir pašalina nuovargį.

Ar įdomu, kaip atliekamas masažas ir kam jis reikalingas? Toks masažas patiks kiekvienam, todėl tikrai verta išbandyti. Atpalaiduojantis masažas atliekamas lėtais ir plačiais judesiais, siekiant sumažinti įtampą ir nuovargį. Trumpas pratimas naudojamas raumenims atpalaiduoti. Šis masažas gali būti atliekamas visam kūnui arba tam tikroms vietoms (kaklui, nugarai, kojoms ir kt.). Verta paminėti, kad šio masažo metu eterinių aliejų naudojimas dar labiau sustiprina atpalaiduojantį, raminantį ir įtraukiantį poveikį. Atpalaiduojančio kūno masažo metu stimuliuojami tam tikri smegenų centrai, todėl išsiskiria endorfinas (laimės hormonas). Ši medžiaga padeda nusiraminti, atsipalaiduoti, atgauti emocinę pusiausvyrą. Rekomenduojami 1-2 atpalaiduojančio masažo seansai per savaitę, norint užtikrinti darbingą ir energingą darbo savaitę.

Klasikinis masažas, kuris niekuomet nenuvils ir suteiks didelę naudą kūnui

Kaip jau galima suprasti, šis masažas yra tikra klasika, o jį pasirinkę tikrai nesuklysite. Jis puikiai tinka dovanai kiekvienam, nes tiks visiems žmonėms, kurie mėgsta mėgautis masažų teikiamais malonumais. Klasikinis viso kūno masažas dažnai vadinamas vaistu ir tai tikrai nėra be priežasties. Daug sėdintiems žmonėms rekomenduojama atlikti gydomąjį masažą, kad būtų išvengta raumenų ir sąnarių sustingimo, stuburo ir sąnarių ligų, širdies ir kraujagyslių, centrinės ir periferinės nervų sistemos ligų. Masažas taip pat naudojamas įvairių ligų, tokių kaip medicininės ligos, kvėpavimo sistemos, virškinimo trakto, šlapimo, ginekologijos ir pooperacinių ligų, profilaktikai ir gydymui.

Estetinėje medicinoje klasikinis viso kūno masažas naudojamas riebalų ir baltymų sankaupoms šalinti. Šis masažas gali pagerinti pažeistos vietos kraujotaką ir funkciją. Tai yra, pašalina skausmą, raumenų nuovargį ir įtampą, gerina kraujotaką ir medžiagų apykaitą, šalina spazmus ir atstato sąnarių judrumą. Net trumpas masažas gali atkurti kūną, pašalinti pieno rūgštį iš raumenų ir padidinti audinių įtampą bei elastingumą.

Sportinis viso kūno masažas, kuris išjudins visus sustingusius raumenis

Sportinis masažas yra savotiškas masažas su tam tikra atlikimo technika. Šio proceso metu pacientą reikia masažuoti tam tikra kryptimi, tam tikru spaudimu ir rankų padėtimi. Šis masažas gali būti atliekamas visam kūnui arba atskiroms kūno dalims, tokioms kaip nugara ir kojos. Sportinis nugaros masažas atliekamas taip pat, kaip ir viso kūno sportinis masažas. Tačiau pagrindinis dėmesys skiriamas tik tam tikroms raumenų grupėms ar kūno dalims.

Verta paminėti, kad sportinis masažas skirtas ne tik sportininkams. Šis masažo tipas yra labai veiksmingas žmonėms, kurie yra sėslūs ir dažnai kenčia nuo kaklo, nugaros skausmų, mėšlungio ar galūnių tirpimo.

Scroll to Top