Kokios yra Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos funkcijos?

Gyvenimas be medicinos įrangos bei priemonių šiais laikais būtų kur kas sudėtingesnis. Ir bene kur kas trumpesnis, tad galima pasidžiaugti, kad farmacija leidžia mums pamiršti nuolatinius skausmus ir tuo pačiu pagerinti gyvenimo kokybę. Natūralu, kad vaistų gamyba bei eksportas yra labai griežtai prižiūrimas, kadangi medicinos priemonės gali ne tik gydyti, tačiau taip pat ir susargdinti, tad tinkamas jų naudojimas – būtinas. Viską prižiūri Valstybinės vaistų kontrolės tarnyba, kurios darbas garantuoti, kad į mūsų šalį pateks tik tie vaistai, kurie yra licencijuoti.

Vaistų eksporto ir importo leidimai – būtini

Viena iš funkcijų išduoti vaistų eksporto/importo leidimus. Reiškia, kad tikrai ne kiekvienas farmacininkas, kuriam atrodo, kad išrado labai gerą vaistą – bus įleistas į mūsų šalį. Tam reikia leidimų, kurie neatsiejami nuo daugelio tyrimų. Žinoma, visa tai yra daroma vardan žmogaus, kad jis vartotų tik tikrai geros kokybės ir tuo pačiu naudą nešančius vaistus. Štai vitaminai, tuo tarpu, nėra taip griežtai reglamentuojami, tad kur kas paprasčiau įsigyti norimus.

Prisideda prie įstatymų pokyčių

Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos funkcijos nėra susijusios su įstatymų leidyba, tai daro Vyriausybė, tačiau šioje institucijos dirba ekspertai, kurie turi teisę išsakyti dėl tam tikro vaisto paleidimo į rinką. Žinoma, kiekvienas vaistas yra unikalus, tad šioje institucijoje dirbantys profesionalai ne tik išmano įstatymus, tačiau taip pat yra kompetentingi diskutuoti tam tikru veikliųjų medžiagų klausimais.

Klinikiniai tyrimai

Taip pat tarnyba yra atsakinga ir už klinikinių tyrimų generavimą, kurio metu stengiamasi išsiaiškinti – kaip tam tikras vaistas veikia žmogų. Tam, žinoma, reikalinga laboratorija ir asmenys, kurie yra tiriami. Žinoma, taip nemažai laiko bei resursų reikalaujantis darbas, tačiau galiausiai jis leidžia šalies piliečiams džiaugtis kokybiškais vaistais ir greitai gydomomis ligomis.

Kiekviena valstybinė institucija atlieka tam tikras funkcijas, tad jeigu Jums reikalingi tam tikri dokumentai ir panašiai – svarbiausia susižinoti – kas tiksliai gali Jums padėti. Tai leis sutaupyti daug laiko ir greičiau rasti pagalbą, kurios reikia.

Scroll to Top