Drėgmė pavojinga ir sveikatai, ir drabužiams

Atėjęs ruduo signalizuoja ne tik apie artėjančias gražiausias metų šventes, tačiau ir apie darganą, kuri tampa Lietuvos gyventojų kasdienybe. Žinoma, sakoma, kad nėra blogo oro, yra tik bloga apranga, tad tinkamai apsirengus nereikia bijoti nuolatinio lietaus. Didesnė problema, kad dažnas aktyviai leisdamas laiką lauke nuolatos dėvi šlapius drabužius, kadangi namuose jie nespėja išdžiūti tiesiog pakabinti kabykloje, tad reikia ieškoti greitesnių drabužio sausinimo būdų.

Vienas jų – rankšluosčių džiovintuvai vonioje, ant kurių sėkmingai džiovindami ir lauko drabužiai. Pasirinkti tinkamiausius galite internete, kadangi ten paprasčiau pamatyti akcijas ir įsigyti tai, ko Jums reikia, pigiau.

Grįžus namo iš darganoto lauko pirmiausia siūlome pasidžiauti drabužius, o tik paskui skubėti gerti karštą arbatą. Paprasčiausiai namuose padėti drėgni drabužiai gali ne tik pradėti pelyti, tačiau ir skleisti nemalonų kvapą. Žinoma, pelėsiui “užsiveisti” reikia ilgesnio laiko nei tik kelių valandų spintoje, tačiau dažnas numetęs pirštines tiesiog pamiršta, kad jos liko stalčiuje. Tokiu atveju, kai kitą kartą jų prireiks – jos bus šlapios, o su tokiomis išėjus į lauką – kyla grėsmė susirgti. Geriausia grįžus namo iškart viską susidžiaustyti, kad vėliau, kai vėl reikės eiti į lietuvišką rudens darganą – drabužiai būtų tinkamai paruošti. 

Ant vonioje esančių rankšluosčių džiovyklių dažnas džiauna ir batus. Tai – puikus pasirinkimas, kadangi vonios patalpa maža, džiovintuvas skleidžia gana intensyvią šilumą, batai greičiau išdžius nei padžiovus kitame kambaryje, kur radiatoriai turi apšildyti didesnį plotą. Kadangi rudeniniai, žieminiai batai yra sunkūs, dažnai su kailiuku – jiems reikia intensyvios šilumos, kad išdžiūtų iki kito išėjimo į lauką.

unnamed

Kuomet jau viskas išdžiauta – nepamirškite išgerti šiltos arbatos puodelio su citrina, kuri padės užkirsti kelią rudens ligoms. Taip pat rekomenduojama valgyti česnaką, gerti C vitaminą ir visas šis komplektas, kartu su šiltais rūbais, sausa avalyne padės Jums sėkmingai išvengti peršalimo, puikiai jaustis, nebijoti darganos.

Tinkamai pasirinkti rankšluosčių ir kiti daiktų džiovintuvai gali atrodyti tik smulkmena, tačiau vėsiuoju metų laiku šis akcentas yra labai svarbus. Todėl jeigu ieškant vitaminų rudeniui tariatės su vaistininku, tai ieškant tinkamiausio džiovintuvo pasitarkite su šios srities pardavėju.

 

Scroll to Top