traumos

Dažniausios traumos vasarą

Vasara puikus metas puikiai leisti laisvalaikį gamtoje ar užsiimant ekstremaliomis pramogomis, kurios ne visada pasibaigia smagiai, kuomet tenka skubiai važiuoti iki artimiausios civilizacijos, kur galima gauti skubios medicininės pagalbos.

Vasaros metu pasitaiko visokiausių traumų, kai netyčia nudegama saulėje, gaunant saulės smūgį; apsideginant prie laužo, kepant įvairius skanėstus; o kur dar įvairiausi įkandimai, pradedant uodais ir baigiant taip visų nekenčiamomis erkėmis. Taip pat vasarą labai atsargiai reikia elgtis prie vandens, ypač kai maudynių vieta yra nežinoma, tada didelė tikimybė yra neriant patirti kaklo traumą ar plaukiant pajusti siaubingą kojų mėšlungį, kuris itin pavojingas. Nemažai atvejų, kai vasarą žaidžiant įvairius judriuosius žaidimus, niksteli koją, pasitempi raiščius ar netyčia skaudžiai pasiduri basą koją, nes kažkoks neatsakingas asmuo numesdamas stiklo šukę nepagalvojo, jog gali kas susižeisti.

Atrodo, kad toks traumų sąrašas niekada gali ir neužsibaigti, bet tai nereiškia, kad reikia užsidaryti tarp keturių sienų ir saugiai tūnoti namie. Svarbiausia tinkamai pasiruošti ir keliauti bei pamatyti pačias gražiausias vietas. Todėl suplanavus išvyką į gamtą tikrai praverstų išsinuomoti mašiną, kad ir Volkswagen Passat dienai, nes tai ekonomiška ir talpi mašina, kur tikrai tilps ne tik visa šeima, bet ir visas bagažas, kurį kiekvienas pasiima, tiesiog rinkdamas tik sau reikalingus daiktus. Tai tiesiog tenka su tuo susitaikyti.

Tai svarbiausia būti mobiliam, kad ir kas benutiktų, galima sėsti į mašiną ir važiuoti į artimiausią vaistinę, gydymo įstaigą ar tiesiog ieškant skubios pagalbos. Tai mašina šiuo atveju yra būtina, norint nuvažiuoti ir patenkinti savo poreikius. Tikrai nereikia galvoti, kad ims ir nutiks kas blogo, tiesiog bus žymiai ramiau jei jausitės užtikrintai ir saugiai, žinodami, kad bet kada galite surasti bet kokios pagalbos sprendimą.

Scroll to Top