Tibeto pratimai

Tibeto pratimai – padės išsaugoti jaunystę

Jaunystė yra vertinama kiekvieno žmogaus ne tik todėl, kad tai gražiausias gyvenimo periodas, kai žmogus yra pasiekęs savo žydėjimą, bet ir todėl, kad esant jaunam retai susiduriama su įvairiomis ligomis, kurios kamuoja senatvėje. Išsaugoti jaunystę arba bent jau ją pratęsti galima įvairiais būdais, pavyzdžiui, sveikai ir subalansuotai maitinantis, taip pat sportuojant. O vienas iš būdų padėsiančių išsaugoti jaunystę – Tibeto pratimai.

Tibeto pratimų nauda

Tibeto vienuoliai teigia, kad reguliariai atliekant Tibeto pratimus galima sustiprinti savo kūną, padaryti jį tvirtesnį, todėl ir atsparesnį ligoms. Taip pat pagal juos sportuojant ne tik gerėja fizinis aktyvumas, bet ir atsikratoma nereikalingais riebalais, padidinamas raumenų tonusas, žmogus pasidaro judresnis ir, be jokios abejonės, dėl to ir laimingesnis. Atrodo, kad norint būti laimingu reikia tiek nedaug – tiesiog užsiimti aktyvia veikla. Ir patikėkite, tai veikia.

Kada geriausia atlikti Tibeto pratimus?

Norint, kad Tibeto pratimų nauda būtų kuo geresnė, reikia juos atlikti tinkamai ir tinkamu laiku. Iš esmės nėra tiksliai nustatyta, kada reikia atlikti pratimus, nes tai labai individualu, vieni sportuoja rytais, kiti dieną, o tretiems labiau tinkamas laikas yra vakaras. Teigiama, kad geriausias laikas yra tada, kai saulė teka arba leidžiasi. Visgi, prieš sportuojant turite pasirūpinti, kad būtumėte ne išalkę ir tikrai ne persivalgę. Geriausia sportuoti praėjus maždaug valandai nuo pavalgymo ir iki miego likus bent kelioms valandoms.

Atliekant Tibeto pratimus svarbiausias vaidmuo atitenka kvėpavimui. Kvėpuoti reikia taisyklingai, neskubant, įkvepiant per nosį, o iškvepiant per burną. Sakoma, kad iškvėpimas turi būti energingas, nes tikima, kad per jį išeina blogos emocijos ir visa bloga energija, kuri per dieną susikaupė kūne. Taigi galima suprasti, kad Tibeto pratimai ne tik tvirtina visą kūną, bet ir padeda atsipalaiduoti, nugalėti stresą, įveikti susikaupusią neigiamą energiją ir pripildyti kūną džiaugsmu bei laime.

Jeigu jus domina Tibeto pratimai, tai apie juos galite plačiau pasiskaityti internete, pažiūrėti kitų žmonių filmuotą vaizdo medžiagą. Atliekant pratimus svarbus susikaupimas ir atsipalaidavimas. Jeigu tai darote pirmą kartą – nepersistenkite ir atlikite pratimus taip, kaip reikia.

Scroll to Top