Dantų implantavimo rūšys: kokios gali būti?

Dantų implantavimą įsivaizduojame labai preliminariai, kuomet atrodo, kad dantis yra tik matoma estetinė dalis, tačiau taip tikrai nėra. Net pati mažiausia vandens uoliena, gali būti žymiai didesnė pasislėpus vandenyje, kurios vaizdą galima įvertinti tik po vandeniu. Tokiu pavyzdžiu apibūdinami mūsų dantys, netgi visos supančios problemos, todėl dantų implantavimas yra kur kas daugiau negu manome.

Kiekvienas iš mūsų esame labai individualus, turime skirtingus gyvenimo siekius, džiaugsmus, problemas ir sveikatos būklę. Dėl šios priežasties, ateinant pacientams vizitui pas patikimą odontologą, ilgainiui išrandama daug danties gydymo būdų. Kartais neapsieinama vien dantų šaknies išsaugojimu, tenka parinkti kitus sprendimus kaip dantų implantavimą.

Dantų implantacija reikalinga tuomet, kada netenkama dantų: gali būti vienas, du, ar net visi. Danties implantas yra įsriegiamas reikalingoje vietoje, nepakenkiant kitiems, šalia esantiems dantims. Laiku sureagavus, tokia procedūra apsaugo nuo žandikaulio kaulo tirpimo ir kitus dantis nuo pasislinkimo.

Odontologijos klinika Vilniuje Pilėnė išskiria populiarius skirtingus ir individualius dantų implantavimo būdus ir atitinkamas situacijai rūšis:

1. Vienmomentinė imlantacija

Šios implantacijos būdas taikomas iškarto po danties pašalinimo rovimu. Dantų implantacijos veteranai ankščiau nebūtų net pagalvoję, kad galima saugiai ir efektyviai uždėti implantą, praėjus vos nuo pusantro iki šešių mėnesių po danties pašalinimo. Įsibegėjus odontologijos technologijoms ir sėkmingai judant mokslui į priekį, galima šiai dienai saugiai atlikti vienmomentinę dantų implantaciją, kurios dėka sutaupomi kliento kaštai, nes reikia mažiau vizitų, taip pat pasiekiamas mažesnis trauminis šokas, greitesnis efektas.

2. Bedančių žandikaulių implantacija

Bedančio žandikaulio implantai dažniausiai parenkami netekus daug dantų dėl ligos ar senatvinių priežasčių. Naujųjų technologijų pagalba, dabar galima vietoje šešių ir daugiau implantų rinktis keturis, nes galima ant jų dėti neišimamą protezą, su kuriuo daug patogiau naudotis ir gyventi, negu su įprastu išimamu, kuris gali slankioti, sukelti diskomfortą valgant. Kuo mažiau implantų, tuo daugiau klientas sutaupo pinigų. Nors tokie bedančių žandikaulio implantai yra brangesni, tačiau yra sukurta speciali technologa leidžianti būtent senyvo amžiaus žmonėms džiaugtis gražia šypsena už prieinamą kainą.

Kartais neapsieinama be kitų operacijų, norint kokybiškai atlikti danties implantaciją:

3. Kaulo atstatymo operacija

Netekus danties, dažnu atveju atidėliojant vizitą pas odontologą, šaknis su pačiu danties kaulu sunyksta. Danties kaulas yra pagrindas, prie kurio tvirtinamas danties implantas, pakeičiantis šaknį. Siekiant kokybiškai atlikti dantų implantaciją, tenka daryti šią operaciją, net jeigu kaulas yra šalia galimo implanto. Danties kaulas yra svarbus tiek danties implato ilgaamžiškumui užtikrinti, tiek estetiniai išvaizdai, nes šis palaiko minkštuosius audinius, kurie matosi besišypsant.

4. Sinuso pakėlimo operacija

Reikia pradėti nuo to, kas yra sinusas ir kodėl kartais prireikia šios operacijos. Sinusas yra tuščiaviduris kaulas, dengiantis veidą. Kadangi jungiasi danties kaulai su sinusu, reikia, kad šis būtų tinkamoje pozicijoje. Dažniausiai atliekama operacija, nes sinuso kaulas yra per žemai – jis pakeliamas, kad užtektų vietos implantui. Kad ir kaip garsiai skambėtų, tačiau sinuso pakėlimo operacija yra nepavojinga, o pakėlimo aukštis skaičiuojamas milimetrais.

Scroll to Top