Nauja patirtis – auskaro prasivėrimas

Nauja patirtis – auskaro prasivėrimas

Daugelis moterų bei merginų, anktyvoje paauglystėje ar netgi vaikystėje sugalvoja prasidurti ausis. Dažniausiai, kuomet ausis prasiveria anksti, nebūna jokių auskarų “atmetimų”. Pastebime, kad būtent nusiskundimai dėl prasto gyjimo, pūliuojančių ausų atsiranda tuomet, kai moterys ausis prasiveria šiek tiek vėliau. Visgi, tai tik sutapimai, nes, ar ausys pūliuos, ar ne, priklauso nuo to kaip vystysis visas gyjimas. Ką reiktų daryti, kad neseniai pradurtos ausys gytų geriau? Visų pirma, ką reiktų padaryti – išsirinkti tinkamus auskarus, nes būtent auskarai turi didelę įtaką geram ausų gyjimui. Žinoma, viskas priklauso dar ir nuo to, kurioje ausies vietoje jūs prasivėrėte auskarus.

Auskarai ausų speneliuose – jums turėjo iš pat pradžių praverti gyduomuosius auskarus ir liepti juos nešioti tam tikrą laiko tarpą, tuomet rekomenduotina būtų juos pakeisti į auksinius auskarus, jei tokių neturite – į sidabrinius. Tikrai nėra patartina, iškart po gyduomųjų auskarų pereiti prie žalvarinių ar kitokių metalų, auskarų. Jei pakeitus gyduomuosius auskarus į auksinius ar sidabrinius, ausys pradėjo pūliuoti ir tai tęsiasi kurį laiką, nors ir tepate įvairiais tepalais ar peroksidu, tuomet pabandykite porai savaičių sugrįžti prie gydomųjų auskarų ir po to vėl įsiverti kitus, jei padėtis nesikeičia, tuomet greičiausiai jau nieko nepadarysite ir teks rinktis nebent prisegamus auskarus.

Auskarai ausų kremzlėse (pvz. Industrial auskaras) – visų auskarų gyjimas, kurie yra įverti į kremzles, yra be galo sudėtingas, skausmingas ir ilgas. Jeigu įsiversite auskarus į ausų kremzles, tuomet skausmus, pūliavimą ir dirglumą jausite bent pusę metų – toks gyjimas būna tuomet, kai ausis pripažįsta auskarą. Nesvarbu, kad jūsų ausis ir priims auskarą, vis tiek teks iškęsti pūliavimą ir sunkų gyjimą. Mėnesį arba porą, negalėsite miegoti ant tos ausies, nes jums tiesiog nepavyks užmigti per skausmą. Tačiau jeigu tikrai norite ir esate pasiryžę kęsti skausmą, tuomet drąsiai bandykite vertis šiose vietose.

Scroll to Top