Kodėl būtini pirmosios pagalbos kursai?

Kodėl Jums būtini pirmosios pagalbos kursai?

Kodėl būtini pirmosios pagalbos kursai?

Užtikrintas saugumas

Pirmosios pagalbos žinios užtikrina saugumą ir gerą savijautą bei skatina būti budriais net ir saugioje aplinkoje. Visgi, tai nereiškia, jog turėdami daugiau informacijos, nuolat jausite nerimą – priešingai, galėsite jaustis ramūs, kad įvykus nelaimingam atsitikimui, galėsite ištiesti pagalbos ranką tiek šeimos nariams, tiek visiškai nepažįstamiems asmenims.

Galimybė išgelbėti gyvybę

Tai bene esminis privalumas, kurį suteikia pirmos pagalbos kursai. Juos išklausęs žmogus galės nedelsiant imtis tikslingų veiksmų, kad būtų galima išsaugoti gyvybę. Puikiai žinome, jog greitoji pagalba ne visuomet spėja laiku atvykti į vietą, todėl kiekvienas veiksmas gali būti lemtingas. Insultas ir pirmoji pagalba yra du neatsiejami dalykai, kadangi ištikus insultui pirmosios minutės yra kritiškai svarbios. Nors tokiose situacijose nukentėjusiam dažnai skuba padėti daugelis iš mūsų, visgi, apmokyti asmenys yra kur kas patikimesni, lengviau kontroliuoja save ir gali greičiau įvertinti paciento situaciją.

Sugebėjimas sumažinti skausmą ir užtikrinti komfortą

Ne visi nelaimingi atsitikimai, traumos ar ligos reikalauja skubios kelionės į ligoninę, tačiau tai nereiškia, jog nukentėjusiajam dėl to skauda mažiau. Visgi, kartais užtenka paprastų sprendimo būdų (ledo paketas, tinkamas tvarstymas ir t.t.), jog problema bent kuriam laikui sušvelnintų skausmą ir patiriamus nepatogumus. Taigi pirmos pagalbos kursai padės sužinoti, kaip elgtis ir paprastesnėse, tačiau taip pat svarbiose situacijose.

Situacijos kontrolė

Gana dažnai nutinka taip, jog po nelaimingo atsitikimo, paciento, kuriam iš karto nėra suteikiama pirmoji pagalba, būklė sparčiai blogėja, tačiau jei iš karto žinosite, ko reikia imtis, tokių momentų bus galima išvengti. Stabilizavus nukentėjusiojo padėtį, kur kas ramiau sulauksite profesionalios pagalbos.

Pasitikėjimo savimi skatinimas

Pamatę nelaimingą atsitikimą, dažnai norime padėti nukentėjusiesiems, tačiau neturėdami specifinių žinių, dažnai delsiame imtis ryžtingų sprendimų, ar dar blogiau – pasirenkame netinkamus metodus. Visgi, jei būsite išklausę pirmosios pagalbos mokymų medžiagą, jausitės kur kas drąsiau ir tokių situacijų pavyks išvengti. Dažnai nutinka ir taip, jog po ranka ne visuomet yra specialios medicininės priemonės, tačiau net ir tuomet galima pasitelkti alternatyvius metodus. Visas šias subtilybes nagrinėja pirmos pagalbos kursai, po kurių lengvai susidorosite su pačiomis įvairiausiomis užduotimis.

Privalumų sąrašą tikrai būtų galima pratęsti, tačiau faktas vienas: būti šalia žmogaus, kuris bet kada gali suteikti pirmąją pagalbą, visuomet kur kas ramiau – juk nelaimė gali tykoti tiek darbe ar kelyje, tiek mūsų namuose. Galų gale, po pirmosios pagalbos kursų bus lengviau apgalvoti ką reikia turėti namų vaistinėlėje. Tad jeigu norite tapti tuo žmogumi, kuris gali padėti kitiems, reikia visai nedaug – pirmos pagalbos kursai suteiks visas reikiamas žinias ir įgūdžius, o Jūs prireikus juos bet kada galėsite pritaikyti praktiškai.

Scroll to Top