Raumenų atrofija

Šiomis dienomis visi bėgame ir skubame. Gyvendami modernioje visuomenėje bei apkrauti kasdieniais darbais neturime laiko kada sustoti, pailsėti. Nesirūpiname savo sveikata, nes jaučiamės gerai. Jeigu dar esame jauni, išvis galvojame, kad esame pasaulio užkariautojai. Tačiau įtemptai pamačius, reikia atkreipti dėmesį į tai, jog mes visi kiekviena dieną esamame apsupti įvairių išorės veiksnių. Jaučiame mes tai ar ne, bet jie mums daro milžinišką įtaką. Viena iš jų, netikėta liga yra raumenų atrofija. Kaip būtų gaila, tačiau ši liga dažniausiai būna įgimta, tačiau mes visi turime išmokti ir žinoti kaip atpažinti šios ligos simptomus, kad būtų galima ją pradėti gydyti.
Šios ligos požymiai yra išties klastingi, juos sunku pastebėti ar lengva supainioti su kitais juntamais pojūčiais. Pirmasis ir pats ryškiausias požymis yra raumenų tirpimas, nykimas. Kitaip tariant raumenys pradeda atrofuotis. Ilgainiui jų vis mažėja, o žmogui tampa sunku judėti, na o po kurio laiko tai tampa visiškai neįmanoma.
Kitas svarbus požymis yra raumenų nejautra. Raumenys pasidaro nejautrūs. Susižalojus ar susitrenkus skauda mažiau, gali ir visiškai neskaudėti.
Labai svarbus požymis tai juntamas skausmas. Žinoma ne raumenų, tačiau skausmą galima jausti kojose, stubure, rankose. Tai iškart gali pasirodyti įtartina, jeigu žinote, jog nedirbate sunkaus fizinio darbo, o tokie simptomai kartojasi vis dažniau. Tokiu atveju reikia greitai reaguoti ir kreiptis pas daktarus.
Taip pat gali iškrypti stuburas. Jeigu visa laiką dėl to problemos neturėjote, na o dabar akivaizdžiai matote, kad jūsų stuburas per trumpa laiką pastebimai iškrypo, tai gali būti dar vienas raumenų atrofijos požymis.
Raumenų atrofijos požymiai ir pasekmės gali būti įvairios. Vieni simptomai stipresni, kiti silpnesni. Tačiau į tai nederėtų numoti ranka. Jeigu jaučiate kažką panašaus, reikia nedelsiant kreiptis pas daktarą. Nors ši liga dažniau yra nustatoma senyvo amžiaus žmonėms, kai raumenų nykimas yra ir taip neišvengiamas reiškinys, tačiau, kaip bebūtų gaila į medikus kreipiasi vis daugiau jaunų žmonių. Jie skundžiasi galūnių tirpimu bei skausmu. Taigi nebūkime abejingi. Rūpinkitės tiek savimi, tiek šalia esančiais.

Scroll to Top