Burnos higienos priemonės

Burnos higienos užtikrinimas yra pilnaverčio gyvenimo užtikrinimas. Graži bei tvarkinga šypsena tai raktas į kito žmogaus širdį. Kai žmogus turi tvarkingus, prižiūrėtus dantis ir kai jam iš burnos nesijaučia baisus dvokas su tokiu žmogumi bendrauti yra tikrai malonu. Tačiau tada kyla klausimas, kaip gi reiktų dantis prižiūrėti atsakingai ir kokias burnos higienos priemones naudoti ?
Išties svarbu yra išsirinkti tinkama dantų šepetuką. Galima rinktis tarp paprasto arba elektrinio. Čia patys turime nuspręsti, kuris jums yra patogesnis, su kuriuo mieliau valyti dantis. Tada dar turime išsirinkti šerelių kietumą: minkštas, kietas, pusiau kietas. Į tai reiktų pasižiūrėti labai atsakingai, nes yra labai svarbu nenaudoti kieto dantų šepetėlio, jeigu jūsų dantenos yra jautrios ar netgi kraujuojančios. Geriausia tokiais atvejai kreiptis pas specialistą, kol nesulaukėte rimtų pasekmių.
Tada reiktų apsispręsti kokia dantų pasta reiktų valyti dantis. Geriausia rinktis ekologiškas, mažiausiai cheminių medžiagų turinčias savo sudėtyje. Žinoma, yra labai svarbu žinoti, kokio rezultato yra norima siekti. Baltesnių dantų, naikinti akmenis, nuraminti jautrias dantenas. Na ir tada pagal tai rinktis atitinkama dantų pastą.
Geriausiam efektui išgauti rekomenduotina išsivalius dantis naudoti ir skalavimo skystį, kurį galite rinktis su arba be alkoholio. Naudojant šiuos du derinius burnos ertmės higiena bus palaikoma nepriekaištingai.
Tačiau iš savo burnos higienos priemonių raciono nevertėtų išbraukti dantų siūlo, kuris taip pat yra ypatingai rekomenduojamas burnos higienos ekspertų. Dantų siūlu dantis patartina valyti vakarais, kiekvieną tarpdantį sąžiningai išvalyti. Tai daryti yra skatinama dėl to, nes dantų šepetėlis ne visą laiką pasiekia visas burnos ertmes, o ypatingai negali pasiekti tarpdančių. Todėl į pagalbą reikia pasiimti dantų siūlą.
Valytis dantis su dantų šepetėliu reiktų apie dvi minutes ryte ir vakare. Skalavimo skystį ir dantų siūlą užtenka naudoti tik vakare. Bendras burnos higienos laikas minutėmis trunka apie šešias minutes. Tai iš tikrųjų nėra daug jeigu norite turėti nepriekaištinga šypseną.
Vadovaujantis šiais patarimais ir naudojant tokias burnos higienos priemones galėsite džiaugtis sveikais bei gražiais dantimis. Laisvai šypsotis ir nesigėdinti dėl geltonų dantų ar blogo iš burnos sklindančio kvapo.

Scroll to Top