Protezavimas vainikėliais – ekonomiškas dantų tvarkymo būdas

Tradiciniai dantų protezai – atgyvena, kuri kelia vien nepatogumus ir nepasitenkinimą, todėl norime jus supažindinti su gerokai labiau pažengusia technologija – tai protezavimas vainikėliais. Kaip žinia, šiandien yra daug įvairių alternatyvų dantų atstatymui: vieni brangesni, kiti ekonomiškesni, tačiau pasirinkimo tikrai yra, o vienas iš ekonomiškesnių bei priimtinų daugeliu atveju – dantų įvilkimas į vainikėlius. Šis būdas ypač populiarus, kuomet dantis nėra visiškai prarastas, o tik šiek tiek nuskilęs – taip galima išsaugoti jo šaknį ir suteikti dančiui estetinę išvaizdą.

Dantų protezavimas vainikėliais dažniausiai atliekamas naudojant keramikinius, cirkonio ar metalo keramikos vainikėlius. Šios trys medžiagos turi skirtingus privalumus ir trūkumus, kuriuos geriau paaiškinti gali odontologai, tačiau savaime suprantama, jog nuo šių medžiagų taip pat priklauso ir protezų kaina. Būtina žinoti, jog dantų protezavimas atliekamas tuomet, kai prarasto danties negalima gydyti jokiais kitais būdais.

Kaip vyksta protezavimas naudojant dantų karūnėles?

Karūnėlės (vainikėliai) apdengia pažeistus dantis, kuomet jie yra dalinai pažeisti, nuskelti ar prarasti traumos metu, kaip jau minėjome, išsaugant danties šaknį ir nebepažeidinėjant jo. Vainikėliai taip pat naudojami ir implantacijos metu, kuomet ant implanto uždedamas vainikėlis. Pastarieji gaminami išties atsakingai, laboratorijose, kur atsižvelgiama į paciento dantų būklę, spalvą, formą ir dydį tam, kad dantis atrodytų kiek įmanoma įtikinamiau.

Pasirinkus vieną iš trijų medžiagų protezams užtikrinate, jog jūsų indėlis į gražią šypseną bus ilgaamžis, nekels nepatogumų, alergijų, neigiamo poveikio dantenoms bei atrodys kiek įmanoma įtikinamiau.

Dantų protezavimo nauda bei kiti aktualūs klausimai

Pagrindiniai protezų privalumai nepaisant estetikos – tai kramtymo efektyvumas, galimybė kalbėti aiškiau ir lengviau tariant žodžius taisyklingiau, taip pat galimybė integruotis į visuomenę ir pasitikėti savimi džiaugiantis pagerėjusia estetine išvaizda. Žinoma, vienas iš pagrindinių klausimų, aktualių kiekvienam – tai kaina.

Cirkonio protezai – bene brangiausi, tačiau jie atrodo natūraliausiai, taip pat pojūtis burnoje gerokai malonesnis, nes jie padengiami porcelianu, yra ilgaamžiški bei tinka pavienių dantų atstatymui. Kita vertus, metalo keramikos vainikėliai yra gerokai tvirtesni, tačiau nors ir yra pigesni, neatrodo natūraliai – dažniausiai jais protezuoti rekomenduojama krūminius dantis.

Galiausiai keramikiniai vainikėliai taip pat išties puikus sprendimas, nes ši medžiaga primena natūralią dantų sudėtį, taip pat ji pralaidi dienos šviesai bei nejaučiamas metalo skonis burnoje. Labiausiai rekomenduojami fiksuoti protezai, kurių nereikia išiminėti – taip sumažinamas diskomfortas bei galima mėgautis pilnaverčiu gyvenimu.

Scroll to Top