elektrostimuliacija - kineziterapijos dalis

Manualinė terapija, ledas ir šilti kompresai

Manualinė terapija — tinkama įvairioms traumoms

Manuallinė terapija tai kineziterapijos dalis, kuri yra laikoma viso gydymo plano pagrindu. Visi kineziterapeutai dažniausiai naudoja laiko patikrintus ir paplitusius metodus, tokius kaip tempimai ir masažas. Tokie klasikiniai metodai leidžia greičiau pastatyti pacientą ant kojų ir sugrąžinti jam taisyklingą kūno judėjimą. Kineziterapijos procedūros padėjo atsigauti po sunkių traumų ne vienam šimtui ir ne vienam tūkstančiui žmonių ir tokių profesijų atstovams kaip sportininkams, atlikėjams, profesionaliems šokėjams ir panašiai.

Traumų gydymas ledu geriausiai tinkamas sužalojimams su uždegimu ir patinimais

Traumuotos vietos šaldymas ledu gali būti vienas pagrindinių gydymo metodų jei traumuotoje vietoje randasi uždegimas bei patinimas. Ledo kompresai susiaurina kraujagysles, tokiu būdu, šalčio pagalba, galime sumažinti ir net apskritai užkirsti kelią uždegimui. Tačiau labai svarbu, kad traumuota vieta būtų šaldoma iš kart po sumušimo, sutrenkimo, patempino ar pan. Jei sužalota vieta šaldoma tik praėjus kuriam laikui nuo traumos — uždegimas gali būti jau prasidėjęs ir Jums pavyks tik sumažinti patinimą. Šalčio terapija taip pat gali padaryti sąnarį mobilesnį ir sustiprinti manualinės terapijos poveikį. Buvo įrodyta, jog uždegiminės vietos šaldymas žymiai sumažina minkštųjų audinių traumų sukeltus patinimus.

Šilti kompresai tinka traumoms apimančioms raumenų spazmus ir įtampą

Buvo įrodyta, jog šildančių kompresų praktikavimas po traumų sumažina skausmą ir padidina mobilumą. Šis metodas labiausiai tinkamas traumoms susijusioms su minkštaisiais audiniais, kaip pavyzdžiui raumenimis, sausgyslėmis ir raiščiais. Suminkštinus audinius, kineziterapeutai gali geriau ištempti pažeistą zoną. Svarbu paminėti, jog šiluma yra tik viena iš priemonių siekiant, kad visas gydymo planas būtų veiksmingesnis. Šildymo procedūros neturėtų tapti pagrindiniu elementu gydymo plane.

Scroll to Top