urologo konsultacija

Kada prireikia urologo pagalbos?

Nors dažniausiai urologai yra siejami su vyriškos lyties atstovais, iš tiesų, jų pagalbos dažnai prireikia ir moterims. Šie specialistai atlieka labai svarbų darbą ir yra itin reikšminga medicinos sritis. Tačiau, ką tiksliai atlieka ir daro šios profesijos atstovai?

Bene pats pagrindinis urologų darbo tikslas tirti, diagnozuoti bei skirti reikalingą gydymą vyrams ir moterims, kurie skundžiasi šlapimo takų sistemos bei lytinių organų ligomis ar sutrikimais. Subtili sritis ir iš tiesų didelės kompetencijos apie mažojo dubens srities organus reikalaujanti profesija, urologas, pastaruoju metu nėra tokia populiari. Visgi, džiugu, kad Lietuvoje, kaip ir pasaulyje dar yra pakankamai šios medicinos srities atstovų, į kuriuos nelaimės atveju galime kreiptis.

Susidūrus su įvairiais sveikatos sutrikimais ir negalavimais, dubens srityje, papilvėje, tarpvietėse, ant išorinių lytinių organų, kryžkaulio ir pan. rekomenduojama kaip greičiau kreiptis į urologą. Pastebima, kad daugelis žmonių, net ir aiškiai jausdami skausmą toje srityje, pirmiau kreipiasi į šeimos gydytoją, o ne vyksta tiesiai pas urologą. Urologo konsultacija tokiems žmonėms anksčiau ar vėliau yra paskiriama. Tik kita vertus, jei jau tiksliai jaučiate, iš kur kyla skausmas, ir žinote, kokio specialisto konsultacijos jums reikėtų, kam tuomet papildomai gaišti laiką ir vykti pas savo asmeninį gydytoją. Jis bet kokiu atveju nukreips jus toliau tirtis pas tos medicinos srities profesionalą. Tačiau, žinoma, visada geriau kreipimasis į bet kokius medikus, negu tylėjimas ir laukimas, kol liga ar skausmas praeis savaime.

Taigi, kuo naudinga urologo konsultacija?

1. Pas šį specialistą galima vykti tada, kai pasikeičia jūsų šlapinimasis. Kitaip tariant, kai jis tampa skausmingas.
2. Prasideda įvairūs lytinės sistemos sutrikimai, pasikeičia išorinių lytinių organų išvaizda (juos išberia, atsiranda neįprastas išskyrų tekėjimas ir pan.);
3. Pasikeitusi seksualinio gyvenimo ištvermė;
4. skausmas prostatos srityje ir dažnas šlapinimasis naktimis (dažna vyresnio amžiaus vyrų problema).
5. Dėl tokių ir panašių priežasčių atsiranda nuolatinis nuovargis, jaučiatės nervingi ir neenergingi.

Scroll to Top