poilsis kretoje

Atostogos prie jūros – nauda sveikatai

Atostogauti prie jūros ne tik smagu, bet ir sveika. Sakoma, kad praleidus maždaug savaitę laiko prie jūros, mūsų kūnas visiškai pasiilsi, gauname reikalingų medžiagų iš saulės bei jūros. Tiesa, Lietuvoje prie jūros malonu būti tik vasarą, ankstyvą rudenį ar pačioje pavasario pabaigoje. Kitaip tariant, Baltijos jūra lietuvius svetingai sutinka tik šiltuoju metų laiku. Tada, kai už lango šalta, prie jūros siaučia atšiaurūs vėjai ir čia sveikatą lengviau susigadinti, negu ją atstatyti. Tokiais atvejais, patariama rinktis šiltesnius kraštus. Išsvajotas poilsis Kretoje ar kitoje pasaulio vietoje, kur ramybė ir šiluma pasiekiama nuostabios jūros apsuptyje, taip pat užtikrina ir geresnę sveikatą. Taigi, kodėl būti prie jūros sveika, o kada nevertėtų persistengti?
Pasak sveikatos priežiūros specialistų, buvimas prie jūros tai tas pats, kas ir pasivaikščiojimas pušyne. Nustatyta, kad oras ir pats klimatas bet kuriame pajūryje pasižymi didele vandens šilumine talpa, o tai reiškia, kad oras tokiose vietose yra pastovesnis ir palankesnis žmogaus organizmui. Tai labai aktualu asmenims, kurie turi įvairių sveikatos problemų, susijusių su staigiu oro pasikeitimu, tarkime, temperatūros, santykinės drėgmės ar atmosferos slėgiu. Prie jūros praleisti šiek tiek laiko labai rekomenduojama asmenims, sergantiems ar dažnai turintiems problemų su širdimi ar kraujagyslėmis.
Be to, pajūryje lengviau kvėpuoti. Tai turbūt ne kartą teko patirti, tačiau kaip rimto fakto daugelis to nepriima. O be reikalo. Prie jūros kvėpuoti yra lengviau, dėl paprastos priežasties: tuo metu žmogus yra jūros lygyje, kur deguonies lygis labai aukštas. Štai pavyzdžiui, poilsis Kretoje taip pat labai naudingas sveikatai. Čia žmogus ne tik trumpam pabėga nuo kasdienių rūpesčių darbe ar šeimoje, bet ir kvėpuoja deguonies prisotintu oru.
Žinoma, negalima pamiršti ultravioletinių spindulių, kurie yra labai pavojingi sveikatai. Žmogui išbūnant ant saulės labai ilgą laiką, nepasitepus jokiomis apsauginėmis priemonėmis, kyla grėsmė, kad jo odą pažeis pavojingi ultravioletiniai saulės spinduliai. Tada odą ims skaudėti, ją perštės, kai kada gali pasireikšti net bėrimai. Taigi, jūra gali ne tik gydyti, bet ir pakenkti, jei nesilaikoma atitinkamų apsaugos priemonių.

Scroll to Top