Plaukų slinkimo priežastys vyrams

Dėl kokių priežasčių vyrams slenka plaukai?

Plaukai tikriausiai yra viena ryškiausių žmogaus išvaizdos atributikų. Kiekvienas stengiasi, kad ši atributika būtų kuo labiau išpuoselėta, kad plaukai spindėtų, žvilgėtų, būtų kuo tankesni ir neprarastų spalvos. Vis dėlto, kad ir kaip jais besirūpintume, neretai gyvenime galime susidurti su tam tikromis ligomis ar problemomis, dėl kurių gali pradėti slinkti plaukai.

Įdomus faktas, vyrų plaukai yra linkę slinkti dažniau nei moterų, nes vyrai yra linkę į plikimą. Deja, tačiau daugelis vyrų tokią problemą priskiria genetikai ir net neišsiaiškinę tikrosios priežasties pasitenkina su kiekvienais metais vis labiau plinkančia galva.

Plaukų slinkimo priežastys vyrams

Plaukų slinkimo priežastys vyrams yra pačios įvairiausios. Kaip ir buvo minėta prieš tai, viena iš slinkimo priežasčių gali būti genetika. Genetika neretai pakiša koją žmonėms, genetiškai paveldime ne tik gerąsias, bet ir blogąsias savybes iš savo tėvų, senelių ar net prosenelių. Plikimas yra ne išimtis. Tikrai gali būti, kad jeigu šeimoje yra praplikusių vyrų, šis plikimas gali persiduoti ir ateinančioms kartoms.

Plaukų slinkimo priežastys vyrams gali būti susijusios ir su tam tikra liga. Kiekvienas žmogaus kūno pasikeitimas diktuoja mums, kad kažkas yra negerai. Plaukų slinkimas gali būti atsiradusios ligos priežastis. Dažniausiai tai būna susiję su skydliauke. Taigi, jeigu vyrui slenka plaukai, vertėtų atkreipti dėmesį ar nėra problemų su skydliauke.

Jeigu žmogaus organizmui trūksta tam tikrų jam reikalingų maistinių medžiagų – taipogi gali prasidėti plikimas. Žmogus plinka jeigu jam trūksta kalcio, geležies ar magnio, jeigu kūnas nepakankamai gauna vandens ar vitaminų.

Kada vertėtų kreiptis į dermatologus?

Plaukų slinkimo priežastys vyrams yra įvairios, tačiau tik vienas padarinys – nuplikusi galva. Į dermatologus reikėtų kreiptis jeigu:

  • Galvos oda labai gausiai pleiskanoje ir nepadeda jokie šampūnai;
  • Bėgant laikui atsiranda pūlinukai;
  • Kai kuriose vietose atsiranda išplikimo židiniai;
  • Intensyviai slenka plaukai. Šis plikimas užtrunka maždaug nuo 2 iki 3 mėnesių;
  • Galvos oda parausta, atrodo nesveikai;
  • Niežėjimas taipogi yra neatsiejamas simptomus, kada reikėtų kreiptis į dermatologus.
Scroll to Top