Žingsniamatis fiziniam aktyvumui

Dabar visuomenėje yra įprasta gyventi sveikai, propaguoti sveiką gyvenseną. Deriname maistą, stengiamės valgyt kuo sveikiau, mažiau riebalų, angliavandenių, kaloringo, nesveiko maisto. Tačiau prie sveikos mitybos reikia derinti ir fizinį aktyvumą, kuris suteikia mums jėgų ir tvirtumo. O tuo labiau padeda išlikti sveikiems, stiprina kraujotaką ir širdies veiklą. Bet dažnai tingime arba tiesiog neturime laiko tokiai veiklai. Bet išeitis visuomet yra. Nebūtina lankytis sporto klube, kad būtum išties sveikas, užtenka ir vakarinio pasivaikščiojimo.

Mat vaikščiojimas išties yra naudingas ir labai paprastas sportas, kuris nereikalauja daug pastangų. Jei kiekvieną vakarą po darbų išeisite pasivaikščioti į parką, tikrai sustiprinsite savo raumenis bei sąnarius, o ir širdies veikla bei kraujotaka išties jums padėkos. Pamatysite, kaip pasivaikščiojimas gali padėti kvėpavimui ir visam organizmui. Venkite vaikščioti prie kelio, kur daug automobilių ir eismo srautas gana didelis, nes visa oro tarša kaupiasi būtent tose vietose, tad toks pasivaikščiojimas tikrai bus ne į naudą. Todėl geriau rinkitės parką, mišką, o ypač pušyną. O jeigu norite sužinot, kiek vaikščiojimas padeda jūsų organizmui, tuomet jums reikalingas žingsniamatis, kuris padės jums sekti savo rezultatus. Kas taip per daiktas ir kam jis jums reikalingas?

Žingsniamatis, tai labai nedidelis prietaisas, kuris stebi kiek žingsnių nuėjote, kokia jūsų fizinė būklė, kiek kalorijų eidami sudeginote. Taip pat su šiuo aparatu labai lengvai apskaičiuoti vidutinį ėjimo greitį, tuomet atsiranda azartas nueiti toliau ir greičiau. Žingsniamatis naudojamas ir stebėti nueito atstumo trukmę, tad matysite ar įvykdėte dienos normą tiesiog vaikščiodami. Toks daikčiukas išties naudingas ir reikalingas kiekvienam, o ypač kai jis neužima daug vietos bei netrukdo, užtenka jį tiesiog įsidėti į kišenę. Tad daugiau vaikščiokite ir pastebėsite, kokie tampate aktyvūs naudodami žingsniamatį.
Vaikščiojimas išties padeda kontroliuoti svorį, ir yra labai geras streso numalšinimo būdas, kuris padeda ne tik būti aktyviam, bet ir ramiam.

Scroll to Top