stalo tenisas

Stalo teniso nauda sveikatai

Stalo tenisas – ypač dinamiškas, greitos reakcijos reikalaujantis, tačiau labai smagus žaidimas. Atsiradęs XX a. pradžioje, šis žaidimas labai greitai išplito po visą pasaulį. Tiesa, jam reikalingas specialus stalas, raketės bei lengvas nedidelis kamuoliukas, kuris staigiai atšoka nuo stalo dangos ir leidžia žaidėjams paprastai jį smūgiuoti.

Stalo teniso esmė: priešais vienas kitą stovintys žaidėjai stengiasi tiksliai smūgiuoti lengvą kamuoliuką, kad šis, perskridęs tinklą, atsimuštų ant stalo ir jo neatmuštų varžovas. Priešininkas viso žaidimo metu siekia daryti lygiai tą patį. Žaidimas būna baigtas tada, kai neatmuštas kamuoliukas nukrenta ant žemės. Laimi paskutinis kamuoliuką atmušęs žaidėjas.

Kaip ir kiekvienas sportas, stalo tenisas turi iš tiesų nemažai privalumų. Dėl gana elementarių žaidimo taisyklių šį sportą yra pamėgę daugelis žmonių, stalo tenisas žaidžiamas mokyklose, bendruomenėse, tiesiog namuose.

Kaip jau minėta, stalo tenisui reikalingos tam tikros priemonės. Viena tokių – kamuoliukas. Jis sveria vos keletą gramų, todėl net ir dideliu greičiu atskrendantis į žmogų, jis negali labai sunkiai sužaloti nei pačio žaidėjo, nei jo varžovo. Dėl nedidelės rizikos stalo tenisas yra laikomas gana saugiu sportu.

Be to, sportininkai bei sporto treneriai pažymi didelę fizinę stalo teniso naudą. Šis žaidimas gerina akių judesių koordinaciją. Nuolat akimis sekamas kamuoliukas yra tarsi mankšta akims, akies raumenys juda tikslingai, sumažėja rizika ateityje susirgti akių ligomis.

Taip pat žaidžiant stalo tenisą lavinamas greitis. Žmogus greičiau orientuojasi aplinkoje, jo refleksai pagreitėja. Oficialiais moksliniais tyrimais nustatyta, kad stalo tenisas padidina smegenų aktyvumą.

Žaidžiantys stalo tenisą nuolat juda, todėl tvirtinami kojų bei rankų raumenys. Energingas žaidimas taip pat suteikia aktyvumo bei energingumo ir jį žaidžiantiems žmonėms.

Taigi, stalo tenisas ne tik smagus, tačiau ir sveikas sportas kiekvienam.

Scroll to Top