Skaitmeninis drėgmės matuoklis — išsigelbėjimas kvėpavimo takams

Esame draugų kraštas ir neretai savo laisvalaikį praleidžiama būtent su draugais ar šeima. Dažnai lankomės pas gimines ar draugus ir stebimės ne tik gražia namų aplinka, bet ir pačiu jaukumu, o palikę jų namus jaučiame gerai nusiteikę ir net pailsėję. Tačiau grįžę į savo namus jaučiame slogiai, mieguistai, mus viskas erzina ir nieko nenorime tik eiti miegoti. Dėl to galima kaltinti du dalykus, jūsų nuotaiką arba namų mikroklimatą. Pastarasis variantas yra įtikinamesnis, nes dėl didelių nuotaikos svyravimų gali būti kaltas oras. Taip — oras. Skambėtų gal ir juokingai, bet jūsų namuose esantis nestabilus drėgmės kiekis gali sukelti ne tik nuotaikos pokyčius, bet ir įvairias ligas. Kodėl taip yra ir ką daryti, kad tokių nemalonumų išvengtume?

Jeigu jūsų namuose oro drėgmė yra sumažėjusi, tuomet jaučiamas sausumas, atsiranda daugiau dulkių, viskas atrodo yra įelektrinta bei erzina. Moterys iš karto pajaučia, kad suprastėjo jų odos, plaukų, nagų būklė. Vyrams ryte pradeda peršėti gerklę, jaučiamas sausumas nosies ertmėje. Tai yra dėl to, kad per daug šildome patalpas, orą tiesiog konservuojame, kad jaustume šilumą. Vasara yra tas metų laikas, kai gyvename dykumos sąlygomis bei jaučiame didžiausia sausumą. Skaitmeninis drėgmės matuoklis šiuo atveju reikalingas, norint nustatyti, ar išties oras tos sausas, o gal yra kiti žmogaus organizmui kenkiantys efektai. Jeigu oro drėgmė sumažėjo: išvėdinkite patalpas bei įsigykite oro drėkintuvą, kurio pagalba lengvai atsikratysite nemalonių pojūčių.

Esant per didelei drėgmei žmogus organizmas tampa neatsparus bakterijoms. Čiaudint ore lengviau pasklista įvairūs virusai, kurie vėliau persiduoda į kitam žmogui. Toks oras yra labai pavojingas mažiems vaikams ir žmonės, kurių imunitetas yra nusilpęs. Juos kamuoja sloga, kosulys, dusulys, bronchinė astma ir kitos su kvėpavimo takais susijusios ligos. Todėl norint išvengti šios problemos būtinai vėdinkite patalpas. Skaitmeninis drėgmės matuoklis išmatuos drėgmės kiekį, jeigu jis viršys normą, net pravėdinus kambarius, tuomet įsigykite oro sausintuvą, kuris greitai normalizuos orą jūsų namuose.

Skaitmeninis drėgmės matuoklis parodo itin tikslius rezultatus, bei juo lengva naudotis, bet kokiu metu. Todėl vos per kelias sekundes sužinosite drėgmės kiekį bet kurioje savo namų erdvėje.

Scroll to Top