krepsinis

Krepšinis sveikam ir aktyviam gyvenimui

Krepšinis — neabejotinai populiariausias sportas ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Milijonai žmonių savo laisvalaikį leidžia ne kur kitur, o būtent krepšinio aikštelėse. Meistriškas „driblingas“, dėjimai iš viršaus, snaiperio vardo verti tritaškiai  — tai tik keletas dalykų, kurie neatsiejami nuo šio įspūdingo žaidimo. Tačiau, ne vien įspūdingi  profesionalų pasirodymai ir įgūdžių lavinimas verčia mus paimti kamuolį į rankas. Krepšinis gali būti puikus pasirinkimas kiekvienam, gyvenančiam aktyvų, sportišką gyvenimą.

Kodėl sveika žaisti krepšinį?

Krepšinis, kaip ir bet kuris kitas sportas, yra puikus pasirinkimas aktyviam laisvalaikio praleidimui. Be to, ši sporto šaka turi nemažai teigiamų savybių, kurios labai svarbios mūsų sveikatai. Krepšinį žaisti sveika, nes:

  • Neleidžia atsirasti antsvoriui ir nutukimui bei stabdo jų progresavimą. Žaidžiant krepšinį juda visas kūnas, o ne tik atskiros raumenų grupės. Aktyvaus žaidimo metu sudeginama net iki 800 kalorijų.
  • Didėja fizinis pajėgumas. Nuolatinės krepšinio treniruotės didina ištvermę ir fizinį pasirengimą.
  • Pagerėja koordinacija ir pusiausvyra. Žaidžiant krepšinį tenka susidurti su įvairiomis situacijomis, kurių metu svarbu išlaikyti tvirtą kūną ir pusiausvyrą. Reguliarios krepšinio treniruotės padeda išugdyti tvirtą kūno laikyseną.
  • Padidėja raumenų tonusas. Krepšinis didina raumenų masę, tvirtina kūną. Aktyvus žaidimas krepšinio aikštelėje gali pagerinti jūsų kūno formas.
  • Skatina atsparumą stresui ir kelia pasitikėjimą savimi. Krepšinis didina pasitikėjimą savimi. Krepšinio aikštelė — ne tik puiki vieta „nuleisti garą“ ir išsilieti, bet taip pat vieta, kurioje reikalinga savikontrolė ir budrumas. Jei sugebate susikaupti ir nestresuoti krepšinio aikštelėje — jokia įtampa Jums nekels problemų.

Remiantis naujausių tyrimų duomenimis, net 60 procentų Lietuvos gyventojų karts nuo karto užsiima šiuo sportu. Tai bene didžiausi rodikliai visoje Europos Sąjungoje. Todėl, galima tvirtai teigti, kad mes — krepšinio tauta. Laikas įsispirti į sportbačius, griebti kamuolį į rankas ir pamėtyti į krepšį. Žaiskite ir būkite sveiki!

Scroll to Top