Varpos sulinkimas

Varpos sulinkimas – Peirono ligos požymis

Varpos sulinkimas – rimta problema, su kuria susiduria apie 10 % procentų pasaulio vyrų. Problema gali būti įgimta arba įgyta. Įgytas varpos sulinkimas yra vadinamas Peirono liga, kuri pasireiškia plastiniu varpos sukietėjimu. Tai iš ties rimta problema, kurią spręsti reikia kuo ankščiau, nes bėgant laikui gali pasidaryti per vėlu. Praėjus tam tikram laiko tarpui medicininis varpos tiesinimas nebegali būt atliekamas dėl įvairių priežasčių, viena iš jų – pavojus žmogaus gyvybei.  

Varpos sulinkimas – kuo pasireiškia?

Kai varpa sulinksta, vyrą gali kamuoti siaubingi skausmai, kurie bėgant laikui tik stiprėja. Peirono liga yra siejama su nedideliais varpos pažeidimais, kurie dažniausiai atsiranda po neatsargaus, šiurkštaus sekso. Įdomus faktas, kad pats vyras tų pažeidimų lytinio akto metu gali net nepajusti, tik juos pamatyti po kurio laiko, kai varpa pradeda linkti.

Peirono ligos požymiai:

  • Varpos sulinkimas;

  • Skausmas lytinių santykių metu;

  • Varpos ilgio sumažėjimas;

  • Sunkus erekcijos sukėlimas ir išlaikymas;

  • Skausminga erekcija.

Varpos sulinkimo gydymas

Varpo sulinkimas yra rimta problema, kuri gydoma keliais būdais.

1. Pirmasis būdas – medikamentinis. Gydytojas ištiria nuo ko atsirado varpos sulinkimas, patikrina ar įmanoma jį gydyti vaistais ir išrašo medikamentų, kurie padėtų varpai atsistoti į reikiamą poziciją.

2. Antrasis būdas – chirurginis. Chirurginis varpos sulinkimo gydymas yra efektyvesnis nei medikamentinis. Šis būdas nėra pigus, tačiau jį atlikti tikrai būtina, kadangi atlikus varpos operaciją jinai nebegrįžta į pradinę sulinkimo stadiją.

Taip pat vyrai naudoja kitą gydymo būdą – ekstenderį. Ekstenderis – tai varpos tiesinimo aparatas. Kiekvienas vyras prieš jo naudojimą privalo pasitarti su urologu, kadangi savigyda užsiima yra draudžiama, nes tokiu būdu galima dar labiau pakenkti varpai. 

Scroll to Top