ortopedo konsultacija

Mano batai buvo du: pirmoji ortopedo konsultacija vaikams

Vienas labiausiai jaudinančių ir laukiamų momentų yra pirmieji mūsų vaikų žingsniai. Kiekvienas tėvelis bei mamytė atsakingai stebi ir ruošiasi visai netrukus suaktyvėsiančiam jų atžalų judėjimui. Tačiau retkarčiais atsitinka taip, jog per didelį laukimą pamirštama itin svarbi procedūra – pirmoji ortopedo konsultacija. Jos metu patikrinama ne tik vaiko kojų bei pėdų bendroji būklė, tačiau, jeigu reikia, nustatomas ir tinkamiausias avalynės tipas.

Siekiant mažuosius apsaugoti nuo galimų problemų ateityje, pirmoji patyrusio ortopedo konsultacija yra būtina. Vizito pas specialistą metu, gydytojas itin didelį dėmesį skiria mažųjų pėdoms. Pirmiausia yra patikrinama, ar vaiko pėda vystosi normaliai, kitaip tariant, ar jo kojos nekrypsta į šalis, ar jam nesivysto plokščiapadystė ir pan.

Patikrinus pėdos, kitų vaiko ar net kūdikio kojų kaulų, audinių, raumenų ir kitų svarbių aspektų sveikatos būklę, paprastai gydytojas-ortopedas pataria, kokie batai būtų tinkamiausi suaugusiųjų atžaloms.

Specialistų teigimu, dėl nedidelių pėdos sutrikimų vaikui augant nebūtina labai išsigąsti. Iki dešimties metų situacija dažnai kinta ir taisosi. Bet, priešingu atveju, vaikui sulaukus 10 metų ir vis dar pastebint sutrikimus jo apatinėje kojyčių dalyje – nelaukite ir vykite pas ortopedą.

Patyrusių gydytojų ortopedų patarimas, renkant vaikams avalynę yra toks: taisyklingų ir vaikams optimaliai pritaikytų vaikiškų batų užkulniai turi būti kiek aukštesni ir tvirtesni. Antraip pėda, blauzda ir likusi kojos dalis negalės normaliai vystytis ir netolimoje ateityje galima sulaukti sveikatos problemų, būtent ir susijusių su ortopedija.

Taigi, jei jums tiek pat svarbūs prisiminimai apie pirmuosius jūsų vaikų žingsnius, nepamirškite pasirūpinti sveiko judėjimo vystymosi patikra. Ortopedo konsultacija neužtruks labai ilgai, bet garantuos ramybę stebint, kaip greitėja jūsų mažųjų judėjimas.

Scroll to Top