Kokie pavojai tyko vaistinėse?

Dažniausiai į vaistinę keliaujame tuomet, kai neapsikentę bjaurios ligos simptomų galiausiai ryžtamės nuvykti pas gydytojus ir išsirašyti naują dozę vaistų gerai sveikatai palaikyti. Lygiai taip pat vykstame pas vaistininkus tuomet, kai norime tiesiog pasikonsultuoti dėl negalavimų – kam laukti eilėje pas gydytoją, jeigu vaistininkas taipogi gali patarti ir iš karto parduoti problemos sprendimą. Būtent su tokiu požiūriu galime pasidaryti sau daug bėdų.

Kokie pavojai tyko vaistinėse?

Vaistininkas nėra gydytojas (nes jeigu toks būtų, tikriausiai ir dirbtų ligoninėje), tad kartais jis netinkamai gali suprasti jūsų ligos simptomus ir pasiūlyti visiškai jums netinkančių vaistų, kurie sukels dar daugiau šalutinių pojūčių. Norint to išvengti, pirmiausia vis dėl to reikėtų nuvykti pas savo gydytoją – peržiūrėjęs jūsų ligos istoriją ir išklausęs visus negalavimus, jis priims patį tinkamiausią sprendimą.

Kokie pavojai tyko vaistinėse?

Dar blogiau gali nutikti, jeigu paprašysite vaistininko patarimo renkantis vitaminus ar kitus sveikatai stiprinti skirtus preparatus – tuomet galite tikėtis, jog teks gerokai paploninti piniginę. Tikėtina, jog jums bus pasiūlyti vieni iš brangesnių produktų, esančių vaistinėje ir tik sugebant ištarti griežtą „ne“ bus galima išvengti šių nesklandumų.
Tokia pat situacija gali nutikti netgi turint išrašytą gydytojo receptą – vaistinėje dirbantys darbuotojai būtinai pasistengs, jog įsigytumėte dar bent vieną papildomą prekę.

Kokie pavojai tyko vaistinėse?
Su paskelbtomis akcijomis vaistinėse taip pat reikėtų elgtis atidžiai – raudonai šviečianti kaina dar nereiškia, jog sumokėsite mažiau negu įprastai arba pigiau, negu kitose vaistinėse – kainas visuomet reikėtų dar kartą pasitikrinti internete arba atidžiai pagalvoti, ar už būtent tokį vaistą verta tiek mokėti.
Nors sakoma, kad sveikatos atžvilgiu taupyti nereikėtų, mokėti dvigubai, visuomet aklai pasikliauti neva egzistuojančiomis nuolaidomis taip pat neverta.
Atėjus į vaistinę reikia elgtis taip, lyg rūbų parduotuvėje, nenorint išleisti pernelyg daug pinigų – žinoti, ko tiksliai nori, ko reikia ir kiek galima sau leisti. Svarbiausia yra pasikliauti sveika logika ir pirmiausia mąstyti savo galva – tuomet ir vaistininkai galės tapti puikiais patarėjais. Juk nei vienas, esantis vaistinėje nenori jums pakenkti.

Scroll to Top