Kaip nesusipainioti sveikos mitybos pinklėse?

Kaip nesusipainioti sveikos mitybos pinklėse?

Visi puikiai žinome, jog labai sveika valgyti vaisius ir daržoves, jog mėsą mūsų organizmas virškina kur kas sunkiau, o saldumynų valgymas iškart asocijuojasi su papildomais kilogramais.
Jeigu visi tą žinome, kodėl tuomet nesijaučiame itin žvalūs ir sveiki valgydami vien obuolius, kodėl pritrūksta energijos kelinta diena negavus skirtingų medžiagų?
Atsakymas į šiuos klausimus yra paprastas ir aiškus – kuo labiau linkstame į kraštutinumus, tuo mažesnė tikimybė, jog pasieksime gerų rezultatų. Jeigu nesuteiksime organizmui pakankamai reikalingų medžiagų įsivaizduodami, jog tai, ką darome, vadinama sveika mityba, logiška, jog galiausiai jis greičiau nusilps, o kartu su juo prasčiau jausimės ir mes.

Kaip nesusipainioti sveikos mitybos pinklėse?
Prieš pasitikint bet kokia nauja taisykle labai svarbu išsiaiškinti, ar tai tikrai sveikos mitybos taisyklė, o ne paprasčiausias mitas. Kiekvienoje taisyklėje taip pat egzistuoja ir paslėptos pinklės, kurias galima išnarplioti tik ypatingai domintis sveika mityba.
Štai pavyzdžiui vaisiai. Sveika, skanu, bet su saiku. Kodėl? Kiekvienas vaisius savyje turi skirtingas maistines medžiagas, tad negalima teigti, jog valgant vien vaisius niekada nepastorėsi. Vynuogės ir kiti saldesni vaisiai yra pats didžiausias priešas gražiai figūrai, jeigu juos valgysime prieš miegą ir lygiai taip pat gali būti puikus energijos šaltinis, jeigu pasirinksime juos suvalgyti prieš treniruotę.

Kaip nesusipainioti sveikos mitybos pinklėse?
Negalima ir visiškai atsisakyti produktų, kurie virškinasi šiek tiek ilgiau – reikėtų tiesiog sumažinti jų suvartojamą dienos normą ir tai tikrai netaps didžiuliu siaubu mūsų organizmui.
Kalbant apie bet kuriuos kitus produktus, pagrindinės sveikos mitybos taisyklės yra dvi – reikia žinoti, kada valgyti ir kiek valgyti.
Jeigu nevalgysime per didelėmis porcijomis ir žinosime, kada sustoti, galėsime save palepinti labai įvairiais patiekalais, o subalansuota ir sveika mityba atsidėkodama mums padovanos puikią savijautą.

Kaip nesusipainioti sveikos mitybos pinklėse?
Prie šio dovanų rinkinio galėsime prisidėti ir gražią figūrą, jeigu iš anksto pasidomėsime, kokius produktus kuriuo paros metu valgyti yra geriausia. Kuo geriau išmanysime sveikos mitybos sritį, tuo lengviau bus atskirti mitus nuo realybės ir tuomet taps tikslinga jais vadovautis.
Tad pats laikas gerai susikaupti ir išnarplioti trūkstamų žinių voratinklį!

Scroll to Top