Dermatovenerologas: kas jis ir ką veikia?

Gyvename, kaip mums atrodo, įprastu gyvenimo ritmu: skubame, lekiame, neturime laiko ramiai pavalgyti, pasimėgauti mus supančia gamta ir, žinoma, pailsėti. Kiek iš mūsų susimąsto, kad toks nuolatinis lėkimas turi įtakos sveikatai: pradedant įprastomis ligomis, kaip pavyzdžiui, gripas, baigiant sunkiai išgydomomis – vėžiu. Turbūt ne kiekvienas. Tas ligas išprovokuoja netinkama mityba, per mažas mūsų kūnui reikalingas maistinių medžiagų ir vitaminų kiekis, taip pat pervargimas. Dažnai apie gresiančią ligą mums gali išduoti įvairiausi odos pakitimai: suintensyvėja spuogai, slenkantys plaukai, padidėję apgamai ir įvairios ant odos esančios dėmės.Dermatovenerologas
Žmonių oda rūpinasi gydytojai dermatovenerologai. Jie diagnozuoja ir gydo įvairias odos ir gleivinės ligas, taip pat lytiškai plintančias infekcijas. Dermatovenerologai gydo karpas, spuogus, lazeriu šalina nuo kūno plaukus, atlieka mezoterapijos procedūras, kurių metu stabdomas odos senėjimas ir šalinamos visos su tuo susijusios priežastys.
Odos ligomis susirgti gali kiekvienas žmogus, tai nepriklauso nei nuo jo amžiaus, nei nuo lyties. Bet vis dėlto, labiausiai rizikuoja tie, kuriems virš 50 metų. Taip pat didesnė tikimybė susirgti yra šviesios odos žmonėms, nei tiems, kurių oda yra tamsi. Žinoma, nepamirškime ir sodininkų, statybininkų bei visų kitų lauke dirbančių ir nemažai laiko, kaitriuose saulės spinduliuose praleidžiančių žmonių. Taip pat turėtų susirūpinti ir reguliariai tikrintis sveikatą tie žmonės, kurių nors vienas šeimos narys sirgo odos vėžiu arba tie, kuriems buvo atlikta organų transplantacija.
Kiekvienas dermatovenerologas pasakys, kad būtina skirti dėmesio ne tik tam ką valgome, bet ir tam, kaip gyvename: kokioje aplinkoje ir kokiu ritmu. Pasakymas „neturiu laiko“ – pati didžiausia ir dažniausia klaida, kurią daro žmogus. Sveikata – didžiausias turtas, todėl jai negalima stokoti nei laiko, nei pinigų.

Scroll to Top