Kraujo tyrimas – geriausias būdas išsiaiškinti negalavimo priežastis

Kraujo tyrimas – geriausias būdas išsiaiškinti negalavimo priežastis

Atvykus pas gydytoją su dideliu skausmu ir sveikatos nusiskundimais, jis, trumpai apžiūrėjęs tiesiog pasiūlo pasidaryti kraujo tyrimą? Nusiminti nederėtų – šis tyrimas gali atskleisti daugiau, negu galėjote tikėtis.
Visos kraujo savybės yra pakankamai gerai ištirtos ir aiškiai žinoma, kokie skaičiai kiekvienoje skiltyje turėtų būti, tad nustačius įvairių kraujo elementų kiekį, dydį ir sudėtį mūsų organizme, kur kas lengviau galima surasti priežastį, dėl kurios jaučiamės prastai.
Egzistuoja net keletas kraujo tyrimo rūšių, tačiau jeigu negalavimai ganėtinai paprasti – užteks pasidaryti ir bendrąjį tyrimą. Pamatę mums visiškai nesuprantamus rezultatus, gydytojai gali papasakoti kur kas daugiau – kraujo tyrimai gali parodyti, jog turime per mažai kraujo ir sergame arba jau greitu metu susirgsime mažakraujyste, jų dėka galima nusakyti, kada mes tiesiog patiriame labai daug streso, o kada nešiojamės su savimi bakteriją ar virusą. Nors šis kraujo tyrimas atrodo visiškai paprastas, atlikus jį, galima aptikti net ir vėžį.

Tad gydytojui pasiūlius pasidaryti kraujo tyrimą, tikrai nereikėtų pasipiktinti jo nekompetencija – jeigu jums daugiau negu 40 metų arba dažnai skundžiatės įvairiais sveikatos sutrikimais – tokį tyrimą reikėtų pasidaryti bent jau kartą į metus. Tam, kad galėtumėte būti užtikrinti, jog šiuo metu nesergate ir artimiausiu metu taip pat nesusirgsite. Kitaip tariant – dėl šventos ramybės.

Kraujo tyrimas – geriausias būdas išsiaiškinti negalavimo priežastis

Tačiau nereikėtų aklai pasitikėti šio tyrimo svarba jūsų ligos istorijos knygoje ir primygtinai reikalauti gydytojo atlikti kraujo tyrimą dažniau, negu reikėtų. Kiekviena liga skirtingai progresuoja ir kartais pernelyg dažni tyrimai nerodys visiškai jokių pokyčių, tad sprendimą, kaip dažnai reikėtų išsitirti kraują, reikėtų leisti priimti gydytojui.
Lygiai taip pat nereikėtų aklai pasitikėti visur skelbiamais kraujo tyrimo rezultatais – kiekvienas atvejis yra individualus ir tik peržiūrėjus bendrą reikšmių visumą galima nustatyti tikrąją ligos priežastį, o kartais neužtenka ir to – tuomet reikia daryti įvairius papildomus tyrimus. Visus šiuos medicinos vingrius gali suprasti tik kvalifikuotas gydytojas, įsigilinęs į visus jūsų nurodytus simptomus ir matomus rezultatus – patiems nereikėtų daryti skubotų sprendimų ir be reikalo nervintis. Juk kraujo tyrime ši informacija taip pat gali atsispindėti.
Bendrasis kraujo tyrimas – tikrai vienas iš geriausių būdų išsiaiškinti jūsų ligos pavadinimą ir gydymo būdus, jeigu viską atlieka savo darbą išmanantis gydytojas. Tad pirmiausia reikėtų surasti žmogų, kuriuo visapusiškai pasitikėsite ir tuomet jau atsiraitojus rankoves laukti, ką parodys jūsų kraujas. Puikus variantas – tinkamą gydytoją susirasti atvykus į  UAB „Sosdiagnostikos” centrą.

Scroll to Top