Dantų balinimas, ar saugu?

Rūkote? Vakarais mėgstate gurkšnoti raudoną vyną? Jūsų rytas be juodos kavos neprasideda. Tokiu atveju turbūt Jūsų dantims būtina dantų balinimo procedūra, nes visi šie paminėti dalykai šalina dantų blizgesį, spindesį ir baltumą. Dantų balinimas, tai procedūra, kurios metu nuo dantų nuvalomos apnašos bei kiti nešvarumai, todėl šypsena ir vėl tampa spindinti bei graži. Šią procedūrą atlikti galite bet kuriame stomatologijos kabinete, kur Jūsų dantukais pasirūpins profesionalai.
Dantų balinimas gali būti atliekamas dviem būdais:
dantų balinimas, naudojant medžiagas su karbamido peroksidu;
dantų balinimas, naudojant mechanines ar chemines priemones, kurios labiau nei pačius dantis veikia ant dantų paviršiaus susidariusias dantų dėmeles.

dantu balinimas

Kalbant apie dantų balinimą, daugelis bijo, kad jų dantys po procedūros bus pažeisti. Tačiau tokios mintys nėra visai teisingos. Žinoma, stomatologai tikina, kad dantų balinimas yra visiškai saugus dalykas, tačiau tik tuomet, jei procedūra atliekama teisingai. Štai todėl prieš imantis savarankiškų veiksmų, geriau pirmiausia apsilankyti pas gydytoją, kuris patars, kurias priemones rinktis geriausia.
Anksčiau balinamosios dantų pastos buvo labai kritikuojamos dėl sudėtyje esančių dalelių, galinčių pažeisti žmogaus dantų emalį, tačiau situacija šiuo metu yra visai pasikeitusi ir tokiose pastose abrazyvių dalelių retai kada rasite. Kai kuriais atvejais po procedūros atsiranda dantų jautrumas, todėl kelias dienas po procedūros Jums derėtų naudoti pastą su kalio nitratu. Tokia pasta stiprina dantis, tad jautrumas turėtų greitai išnykti.

dantų balinimas

Kalbant apie saugumą balinant dantis, vis tik yra asmenų, kuriems nederėtų atlikti šios procedūros, ne jiems tai gali būti ganėtinai nesaugu. Pavyzdžiui, dantų balinimo procedūros nerekomenduojamos vaikams iki 16 metų, todėl, kad balinimas gali pažeisti iki galo nesusiformavusio danties nervą, mat vaikų pulpos kamera, nervas bei dentino kanalai yra platūs, taip pat dantų balinimo procedūra nerekomenduojama tiems, kurie nešioja breketus, nėščioms bei kūdikius krūtimi maitinančioms mamoms, tiems, kurie yra alergiški peroksidui.

Scroll to Top