Sveika galvos oda – sveiki plaukai

Mūsų išvaizda dažnai daro įtaką ir mūsų savijautai. Kartais kai jaučiamės prastai, pervargę ar sergantys – niekur nesinori eiti. Tačiau susitvarkę ir pasipuošę tikrai pasijuntame geriau, nebebijome gatvėje susitikti seną pažįstamą.
Oda, nagai ir plaukai – nuo jų priklauso mūsų natūralus grožis. Perkame brangiausius šampūnus, balzamus, kaukes, maisto papildus, kremus ir kitas higienos bei kosmetines priemones, galvodami, kad yra stebuklingas receptas, kuris išspręs jūsų problemas. Muilai yra priskiriami prie buitinės chemijos kategorijos, jie nekenkia odai, tačiau perkant verta paskaityti etiketes ir žinoma juos reikia rinktis kruopščiai, atsižvelgiant į odos poreikius, skaityti sudėtį ir naudoti tik kokybiškus. Dažai ir maisto papildai – taip pat chemija. Taigi, jais nederėtų piktnaudžiauti. Visos šios priemonės yra efektyvios, tačiau ne ilgam. Ir svarbiausia, kad išoriniam grožiui įtaką daro mūsų sveikatos būklė.

Su kokiomis plaukų problemomis dažniausiai susiduriate? Tai galvos odos pleiskanojimas, plaukų slinkimas, riebalavimasis, lūžinėjantys ir išsausėję galiukai, prarastas žvilgesys. Visoms šioms problemoms laikinus sprendimus galite rasti kosmetikos ir higienos parduotuvėse. Galite išlaidauti pirkdami maisto papildus, tačiau jeigu norite su plaukais susijusių problemų atsikratyti visam laikui – susirūpinkite savo sveikata. Jeigu jūsų plaukai atrodo toli gražu ne taip kaip norėtumėte, reikia pradėti nuo galvos odos ir bendros sveikatos.

Štai keletas patarimų, kurie padės gerai jaustis, išsaugoti sveiką galvos odą ir plaukus. Neplaukite galvos per dažnai, nes tuomet galvos oda išsausėja, ir atsiranda pleiskanos. Galvos odos riebalinės liaukos išskiria riebalines medžiagas, kurios apsaugo odą nuo pleiskanų atsiradimo ir plaukų sausėjimo. Plaukus plaukite švelniai, nes grubūs judesiai gali pažeisti plauko folikulus, tuomet plaukai pradeda slinkti. Slenkančių plaukų priežastys taip pat gali būti: vyriškų ir moteriškų hormonų sutrikimas kraujyje, virškinimo sutrikimai, kaklo osteochondrozė ir kt. Pradėjus slinkti plaukams, ne šampūno naujo ieškokite, o pasikonsultuokite su savo šeimos gydytoju. Plaukų slinkimas, gali būti simptomas, kokio nors rimto sveikatos sutrikimo. Nesidalinkite savo plaukų šepečiu su kitais žmonėmis. Plaukų šepetys, kaip dantų šepetėlis. Šepečiuose yra grybelinių bakterijų, kurios sukelia galvos pleiskanojimą. Taip pat gerkite daug vandens ir venkite didelių kavos kiekių, riebaus ir saldaus maisto. Mityba taip pat lemia mūsų plaukų ir odos būklę.

sveika galvos oda - sveiki plaukai

 

Scroll to Top