Kavos poveikis odai: ar gali būti žalinga?

Nors didžioji visuomenės dalis negali įsivaizduoti dienos be kavos puodelio (ar keleto jų), dažnai girdima nuomonių, kad kofeinas yra nenaudingas odai. Kadangi dauguma moterų pokalbių vyksta „prie kavos“, dažna yra susirūpinusi savo odos būkle, ypač vyresniame amžiuje, kai prarandamas odos elastingumas ir skaistumas. Tačiau nerimauti nereikėtų, mat kavoje esantis kofeinas iš tikrųjų nėra žalingas, o atvirkščiai, gali būti net ir gana naudingas. Tad kokios kavos naudingosios savybės?

Visų pirma, kofeinas skatina skysčių pasišalinimą iš organizmo. Galėtų būti ginčijamasi, kad tai – anaiptol ne teigiama ypatybė, nes tokiu atveju gali grėsti dehidratacija. Tačiau, kita vertus, kava taip pat gali padėti atsikratyti patinusių paakių, nes mažina uždegimus. Žinoma tikėtis, kad vienas kavos puodelis padės atsikratyti patinimo yra gana naivu, dėl žymesnio poveikio siūloma rinktis kūno priežiūros priemones, kurių sudėtyje yra kofeino. Dėl šios priežasties kofeinas yra itin dažna veido kremų sudėtinė dalis.

Dar viena kavos savybė, kuri turėtų itin nudžiuginti moteris, yra sumažėjęs celiulito efektas. Kadangi kofeinas greitina medžiagų apykaitą, riebalai yra deginami sparčiau, taigi kiekvienas kavos puodelis gali padėti sumažinti riebalinį sluoksnį. Kavos tirščius tai pat galima panaudoti kovoje su celiulitu renkantis tuos kaip šveitimo priemonę. Tiesa, poveikis gali būti trumpalaikis ir trukti tik kelias valandas, tačiau prireikus greito efekto, tai – puikus pasirinkimas. Be to, kavos tirščių šveitiklis ne tik naudinga, bet ir itin ekonomiška priemonė palepinti viso kūno odą.

Kalbant apie šveitiklius iš kavos plačiau, jie pasižymi šilkinės odos poveikiu. Naudojant tirščius pašalinama sausa oda, be to, kofeinas tonizuoja, todėl oda tampa itin švelni. Tiesa, specialistai nepataria kavos tirščių naudoti veido odai, mat jie gali būti per šiurkštūs, tačiau itin tinka naudoti tose kūno vietose, kur oda nėra itin jautri. Galima rasti įvairių šveitiklių receptų, kuriuos galima pasigaminti namų sąlygomis panaudojant kavos tirščius, alyvuogių aliejų, druską ar kitus ingridientus. Taigi kava nepelnytai yra įvardijama kaip žalinga veido odai pamirštant naudingąsias savybes.

Scroll to Top