Praėjusios savaitės maisto racionas ir jį parodantis šlapimo tyrimas

Dažnai žmonės skundžiasi gerokai per dideliu nereikalingu riebalų sluoksniu esančiu vienoje ar kitoje kūno dalyje, neretai tai būna pilvas arba sėdmenys. Tuomet jiems patariama atsisakyti „rojaus obuoliukų“ tokių kaip – saldumynai, riebus maistas, taip pat daug druskos turintys produktai, o į savo dienos racioną įtraukti kuo daugiau žalio maisto – šviežių daržovių, vaisių, baltymų turinčių žuvies patiekalų, termiškai neapdorotų maisto produktų ir panašiai. Rodos, turėtų, jei ne viskas, tai bent jau dalinai, viskas susitvarkyti, o kur dar prie mitybos derinamas sportas ir panašiai. Tačiau ne visuomet, atėjus pacientui, daktaras mato kažkokius pokyčius, nepaisant to, jog „ligonis“ tikina suvalgantis ne vieną kilogramą žalio maisto. O iš kur žinoti, jog jis tikrai nepiktnaudžiauja tuo „uždraustuoju rojaus vaisiumi“ ?

Dietologų penkmečio planuose įtraukti šlapimo tyrimai, kurie galės parodyti, ką žmogus užkandžiavo pastarąsias septynias dienas. Tuomet ir bus galima išsiaiškinti, ar pakankamas kiekis vaisių bei daržovių pasiekė ne tik paciento namus, bet ir skrandį. Išvados bus daromos iš atlikto šlapimo tyrimo parodymų apie jame esančias chemines medžiagas. Šiuo metu jau turimi tokių maisto produktų rodikliai – lašišos, brokolių, aviečių bei apelsinų sulčių.

Naujieji tyrimai bus nepakeičiami pagalbininkai gydytojams siekiant kontroliuoti pacientą ir savotiški melo detektoriai patiems pacientams, siekiant išvengti netikslumų, nusižengimų nuo paskirto gydymo nurodymų.

Šlapimo tyrimus galima atlikti valstybinėse gydymo įstaigose, o norintiems išvengti eilių ir tyrimų rezultatų sulaukti greičiau, siūloma apsilankyti https://www.homosanus.lt/paslaugos/urologo-paslaugos

Scroll to Top