Mityba ir jos patarimai sutrikus skydliaukei

Jeigu jums jau buvo atlikti skydliaukės tyrimai ir nustatyti vienokie ar kitokie sutrikimai, niekur nepabėgsite, teks gydytis. Mitybos reguliavimas išskiriamas kaip svarbiausias aspektas į kurį reikia atsižvelgti turint tokių problemų. Jeigu jums diagnozuotas skydliaukės funkcijų padidėjimas, tuomet galite pradėti draugauti su daug kalorijų baltymų turinčiais maisto produktais. Šiuo atveju pieno produktai – puikus pasirinkimas. Deja, tenka atsisakyti ir kai kurių nuodėmės vertų skanėstų – šokoladas, kava, cukrus, arbata ir taip visur pagardinimui tinkami prieskonių mišiniai. Kaip pagalba prie maisto derinimo yra plačiai žinomas aviečių stiebų ir lapų arbatos teigiamas poveikis.

Atvirkštinis padidėjusioms skydliaukės funkcijoms yra funkcijų sumažėjimo procesas. Jo metu dieta- neišvengiamybė, antraip nutukimas yra didelė grėsmė. Ji atsiranda dėl jodo trūkumo, kuris sąlygoja medžiagų apykaitos sulėtėjimą. Aronijų uogos, kopūstai, grikiai, ridikėliai, morkos bei burokėliai turėtų būti įtraukti į kiekvienos dienos racioną. Taip pat jums dedamas pliusas, jeigu esate žalios arbatos mėgėjas, nes šiuo atveju ji itin svarbi. Jodo kiekį organizme atstatyti galima geriant šiltas kopūstų sultis kiekvienąkart prieš sėdant prie stalo. Taip pačiai naudingos gali būti ir sultys išspaustos iš petražolių. Tik nereikštų persistengti, rekomenduotina norma iki trijų šaukštelių per dieną. Apskritai, visi maisto produktai ar gaminiai, kuriuose gausu jodo yra rekomenduotini kaip labai svarbūs. Patiekalams paskaninti kaip alternatyvą tokiu atveju rinkitės ne paprastą, o joduotą druską, į dienos racioną dažniau įtraukite žuvį ir kitas jūros gėrybes. Graikiniai riešutai – taip pat yra žinomi kaip jodo šaltinis.

Laikymasis bent keleto iš pateiktų patarimų yra jau nemaža pagalba mūsų organizmui, kuris kitą kartą atliekant skydliaukės tyrimą rodys geresnius rezultatus.

Scroll to Top